Magazin online
search
user

Nu esti logat

Intra in cont

whisky

Whisky Aberlour Abunadh

Whisky Aberlour Abunadh

In stoc

Aberlour A'bunadh este un whiskey single malt puternic, produs de Distileria Aberlour din Scotia. De..

355,00 Lei

Whisky Amrut Fusion

Whisky Amrut Fusion

In stoc

Amrut Fusion este considerat drept “unul dintre cele mai bune sortimente de whisky din lume”. După c..

220,00 Lei

Whisky Talisker 25 ani (2011 release)

Whisky Talisker 25 ani (2011 release)

Out Of Stock

Whisky-ul Talisker este recunoscut pentru aromele sale de mirodenie si fum de turba. Trebuie sa fii ..

1.200,00 Lei

Whisky Macallan 12 ani

Whisky The Macallan 12 ani Fine Oak

In stoc

Triplu maturat timp de 12 ani in butoaie de stejar american si spaniol, Macallan 12yo capata o culoa..

350,00 Lei

Whisky Macallan 15 ani

Whisky The Macallan 15 ani Fine Oak

Out Of Stock

Echilibrul perfect intre butoaiele de stejar sherry si bourbon ..

755,00 Lei

The Talisman

The Talisman

Out Of Stock

The Talisman - Finest Blended Scotch Whisky ..

49,00 Lei

Afişare 1 - 6 din 153 (26 pagini)

Cumpără Whisky Single Malt, Japonez, Bourbon, Irish, Blended Malt

Whisky single malt este un termen auzit de-a lungul timpului, mai ales în ultimii ani, deoarece industria whisky-ului continuă să crească. Aceasta bautura, single malt este de foarte multe ori asociata cu tara "Scoția" și ce tine de aceasta tara, cu toate că multa lume nu realizeaza faptul că se pote fabrica oriunde în aceasta lume.
  Un singur malt, un singur butoi, un singur bob. Lumea whisky-ului se bucură de multe categorii diverse, dar termenii sunt uneori confuzi. Whisky se produce acum oriunde în lume, în țări precum India, Japonia, America, Suedia sau de ce nu chiar Italia.
  Dacă avem de a face cu un whisky scotch malt, atunci acesta este făcut în Scoția, dar altfel poate fi făcut oriunde. "Single" în "whisky single malt" se referă la faptul că lichidul a fost produs într-o singură distilerie. Aceasta înseamnă că lichidul provine dintr-un singur butoi, dintr-un număr mare de boabe care au fost amestecate între ele.

  Un whisky single malt este, de asemenea, din punct de vedere tehnic, un amestec de diferite butoaie, de vârste diferite amestecate între ele. Vârsta scrisă pe o sticlă vorbește despre cel mai tânăr whisky din amestec. Un single malt de 12 ani, ne spune că cel mai tânăr are 12 ani, dar poate conține și un tip ceva mai vechi.
  Prin urmare, un single malt înseamnă că este făcut la o singură distilerie. Al doilea cuvânt – malt. Aceasta înseamnă că un singur malt trebuie făcut numai cu orz maltat cu grăunțe. În cazul maltului unic, acest bob este exclusiv orz.
  Boabele de orz sunt maltate prin înmuiere în apă pentru a începe procesul de germinare, apoi se aplică căldură pentru a opri bobul complet din germinare. Acest lucru le face sensibile la procesul de fermentare în timpul căruia se introduce drojdia.

  Aceasta bautura, în general, are gust de alcool de stejar, lemnos, cu cereale prăjite. Poate avea și arome de caramel, vanilie, fructe sau nuci. Cel single malt din Scoția este cel mai cunoscut și este produs doar din orz maltat. Bourbonul trebuie să folosească 51% porumb în rețeta sa de cereale, iar cel amestecat este compus din cel de malt și obținut din alte boabe.
  În prezent, în Scoția sunt aproximativ 90 de distilerii de malt care funcționează. Deși sunt realizate din produse foarte simple – orz maltrat, apă și drojdie, mărimea fiecărei distilerii are un caracter individual, datorită unei varietăți de factori, cum ar fi durata timpului de fermentare, stilul și dimensiunea liniilor și modul în care acestea sunt acționate.
  Diferențele în ceea ce privește stilul și aroma whiskyului de malt au mai mult de-a face cu tradiția, este posibil chiar să se imite gusturile între ele.

Pentru o bautura fructata si usor de baut, incercati whisky japonez de la 24drinks.

  Whisky japonez a cunoscut o creștere a popularității în ultimii cinci ani. La început, japonezii și-au propus să învețe totul despre cel scoțian, pe care este posibil să îl facă: procesul, detaliile, modul de viață - totul. Acum, își doresc propriul stil. Este unul foarte fructat, cu o textura fina si usor de baut. Whisky japonez se adresează persoanelor care nu doresc să guste complexitatea bourbonului sau a celui scotian și care, în schimb, își doresc ceva ușor de băut, dar cu mult caracter. Aromele sale sunt cremoase, fructate și bine echilibrate.

  Mai intai, trebuie sa hotarati ce tip de bautura preferati.
  Fiind un termen generic folosit pentru a descrie bautura spirtoasa obținuta din cereale. Acestea variaza ca gust, aromă și culoare, în funcție de tipul de cereale utilizate și modul în care acestea au fost distilate. Fiecare tip are un anumit set de reguli pentru modul în care ar trebui să fie produs.
  De exemplu, Scotch-ul este traditional făcut în Scoția. În mod obișnuit, acesta se va face folosind malt pur si cu putine alte tipuri de cereale, distilate intr-un vas de cupru, produsul finit fiind tinut la maturat cel puțin 3 ani. Scotch-ul trebuie apoi afumat cu fum de mușchi de turbă - oferindu-i o aromă mai puternică.

  Cel irlandez folosește de obicei orz, care este afumat cu fum de mușchi de turbă. Acest lucru îi conferă o aromă neutră în comparație cu cel Scotch, acesta fiind unul dintre motivele pentru care cel irlandez este adesea folosit ca ingredient în cocktail-uri.
  Cel irlandez este de obicei distilat de trei ori, în timp ce Scotch-ul este de obicei distilat de două ori, ceea ce face cel irlandez mai ușor de băut.
  Acesta bautura este produsa în multe țări din întreaga lume, Australia, Japonia și Statele Unite, făcând unele tipuri deosebit de bune. Puteți descoperi că aveți o preferință pentru unul dintr-o anumită parte a lumii.
  Acest lucru face mai ușor să alegeți unul bun, deoarece puteți continua să cumpărați de la distilerii care-l fac în stilul respectiv.

Bourbon este o alta varianta... pentru cunoscatori !

Whisky Bourbon-ul se diferentiaza de alte tipuri de prin ingredientele sale. Pentru ca sa se numeasca bourbon, acesta trebuie sa contina cel putin 51% porumb.
  Amestecul trebuie distilat la 160 de grade sau mai puțin si păstrat în butoaie de stejar noi De asemenea nu trebuie să conțină aditivi.
  În esență, oricine poate sa se initieze in arta Bourbon-ului - în special dacă este interesat să-l încerce, dar nu neapărat gata să înceapă cu un Scotch.
  Acest tip de bautura are note dulci de cafea și vanilie și un gust rotund si echilibrat.
  Alege o bautura maturata mai mult timp.
  Aceasta bautura se îmbunătățește, în general, odată cu vârsta, motiv pentru care majoritatea distileriei îl vor pastra într-un butoi de lemn timp de cel puțin 3 ani. În acest timp, whisky-ul va intra în lemn, absorbind o parte din aroma sa. După ceva timp în butoi, alcoolul va începe să se evapore, ceea ce duce la whisky-ul având o aromă mai dulce. Cele mai vechi tind să fie mai plăcute și au un profil de aromă mai nuanțat. Optați întotdeauna pentru whisky-ul mai vechi, dacă vă puteți permite.
  Tipul de lemn utilizat pentru fabricarea butoaielor în care acesta îmbătrânește va afecta dramatic aroma whisky-ului. Puteți utiliza aceste cunoștințe pentru a alege un whisky de care vă veți bucura. De exemplu:

- Stejar european
  Whisky-ul va dezvolta, de obicei, note de sherry, fructe uscate (stafide), condimente (scorțișoară, lemn, nucșoară, portocal).
  - Stejar american
  Whisky-ul va dezvolta, de obicei, note de vanilie, miere, nuci (migdale, alune), butterscotch și ghimbir.
  - Stejar japonez
  Whisky-ul va avea de obicei note de vanilie, miere, arome florale, fructe proaspete (mere și pere) și mirodenii (nucșoară și cuișoare).
  Butoaiele sunt de obicei asezonate prin plasarea în sherry sau bourbon cu câțiva ani înainte de a fi folosite pentru whisky. Acest lucru va ajuta la accentuarea aromei acestuia. Mulți producători își vor arde butoaiele pentru a aroma lemnul. Lemnul carbonizat ajută la purificarea whisky-ului și îi conferă o culoare mai închisă sau fumurie.
  Dacă-l beți pe cel scotian, este important să înțelegeți diferențele dintre distileriile din fiecare regiune a țării. Cunoștințele vă vor ajuta să alegeți un whisky pe care îl considerați plăcut. Regiunile sunt următoarele:
  - Highland
  Aceasta este cea mai mare regiune producătoare de whisky din Scoția - cunoscută pentru cele pline de corp, cu aromă de afumat.
  - Lowland
  Există trei distilerii în zona de jos - Glenkinchie, Bladnoch, Auchentoshan. Acestea au tendința de corp ușor și blând în comparație cu whisky-urile Highland.

- Speyside
  Whisky-urile produse în această regiune tind să fie mai moi, fructate și mai blânde.
  - Campbeltown
  Whisky-urile de Camp Camp sunt de obicei medii si mai sărate.
  - Islay
  Whisky-urile din această regiune au o culoarea mai inchisa și cu aromă puternică.
  - Island
  Whisky-urile produse în insulele Scoției tind să fie similare cu cele din regiunea Islay, dar cu un gust putin mai bland.
  Culoarea închisă al unui whisky este o caracteristica secundara al acestuia, petrecând mult timp în butoaie de lemn. Din păcate, unii producători vor adăuga coloranți la produsele lor pentru a se asigura că au o culoare uniformă. Acest lucru poate strica aroma whisky-ului. Verificați eticheta pentru a vedea dacă au fost adăugate ingrediente artificiale.

Cum sa savurezi un Macallan ?

Este dificil să gustați și să evaluați cu exactitate un whisky Macallan, cu excepția cazului in care aveti experienta si il beti in mod cat mai corect. Cel mai bun mod de a gusta și evalua un nou whisky este:
  Pasul 1: Turnați-l intr-un pahar potrivit
  Turnați o cantitate mică într-un pahar Glencairn. Sunt pahare în formă de lalea care captează și concentrează aroma bauturii.
  Pasul 2: Rotiți-l in pahar
  Rotiți bautura pe fundul paharului, astfel încât să înveliți laturile acestuia. Acest lucru lasa bautura să respire. Observa culoarea whisky-ului în timp ce se roteste.
  Pasul 3: Diluează-l (opțional)
  Multor băutori Macallan le place să adauge o cantitate mică de apă la whisky. Acest lucru reduce volumul de alcool în pahar, ceea ce împiedică alcoolul să sufoce alte arome. Dacă intenționați să vă diluați whisky-ul, continuați să adăugați cantități mici până când mirosul whisky-ului nu provoacă senzație de arsură în nas. Această etapă opțională este deosebit de utilă pentru persoanele fără prea multă experiență cu whisky-ul, deoarece face băutura mult mai plăcută.
  Dacă bei unul foarte vechi, s-ar putea să nu fie nevoie să-l diluezi, deoarece timpul din butoi va fi redus conținutul de alcool și va pastra aroma.

Pasul 4: Lăsați-l să se stea sau răcoriți-l (opțional)
  Dacă ați decis să adăugați apă la whisky pentru a obține o aromă mai dulce, s-ar putea să doriți să o lăsați să stea timp de 10 minute. Acest lucru va oferi apei timp pentru a interacționa cu whisky-ul, accentuand aroma.
  Dacă sunteți amator, ați putea dori, de asemenea, să raciti ușor paharul. În mod ideal, acest lucru trebuie făcut cu pietre de whisky sau la frigider, pentru a nu dilua bautura.
  Pasul 5: Simtul olfactiv
  Nu te sfii sa adulmeci aceasta bautura din pahar. Prima dată când îl mirosi, vei simti in primul rand aroma de alcool. A doua oara veți observa aromele prezente în whisky. Repetați acest proces de câteva ori și încercați să identificați separat notele si aromele. Câteva caracteristici pe care le puteți observa:
  Notele lemnoase

  Aceasta este una dintre cele mai ușoare arome de identificat. Probabil vei observa aroma de stejar.
  Notele fructate
  Majoritatea bauturilor vor avea indicii de fructe diferite. Aceasta include adesea vișine, mere uscate sau caise.
  Notele de afumat
  Notele dulci
  Majoritatea bauturilor vor fi destul de dulci, cu indicii de vanilie, cafea, miere sau caramel. Adăugarea apei la un whisky și scoaterea la suprafață a acestor arome incredibile este una dintre cele mai plăcute părți ale degustarii unui whisky bun.
  Pasul 6: Bea-l!
  În sfârșit, ajungem să-l degustăm! Luați o mică înghițitură din aceasta bautura și incearca sa gusti separat aromele. Observati cât mai multe arome puteți. Dacă este încă prea amar sau puternic, adăugați alte câteva picături de apă și gustați din nou.

whisky
whisky single malt