Gin
Gin Japonez, Handcrafted - Blind Tiger, Kyoto, Whitley Neill
Gin consumă orice persoană, la bar sau acasă, în vacanță sau la o ieșire la iarbă verde cu prietenii. Este răcoritor, nu este o băutură tare, pentru că are în combinație și apă tonică.
Gin este preferat în special de doamne, dar nici domnii nu se dau în lături de la un pahar de gin la o întâlnire de weekend. O dată cu apariția băuturii, producția și automat consumul de gin au crescut considerabil. Ginul japonez este creat dintr-o varietate de plante, fructe și condimente asiatice specifice Japoniei – piper negru foarte aromat, frunze de ceai verde.
Dacă ginul japonez este din plante aromatice, un Aged Colombian este o selecție de citrice, lime, mandarine, un soi de portocale columbiene și lămâie. Ginul este, în funcție de persoana pe care o întrebi, venerat, sau înjurat sau pur și simplu înțeles greșit. Sorbit cu apă tonică sau savurat în cocktailuri în combinații diverse.
Gin pare că s-a consumat dintotdeauna. Si Winston Churchill spunea că tonicul și un gin au salvat mai multe vieți și minți ale englezilor decât au reușit să o facă medicii. Se pare că setea englezilor pentru băutura din ienupăr nu poate fi stinsă cu nici o altă băutură atât de consumată în regat.
Ginul este un lichior de aproximativ 40% alcool și este derivat din distilarea cerealelor și aromatizat în principal cu fructe de ienupăr sau extract din fructe de ienupăr. Începuturile sa sunt foarte dezbătute de cunoscători.
Unii susțin că aceasta bautura a fost de fapt un medicament olandez, inventat pentru a trata durerile de stomac, alții spun că prima dată ar fi apărut în epoca medievală. Nimeni nu poate fi sigur, dar acesta a devenit sinonim cu Marea Britanie. Celebrii comedianți britanici, frații Chuckle, consumau ceai, pește și cipsuri, ei făcând cunoscută băutura lumii întregi.
Care este de fapt istoria unui gin? La 24drinks.ro găsiți multe sortimente de gin
Toată lumea a consumat măcar o dată celebra băutură. Este un spirit delicios, cu un gust amar gustos. O rezistență ridicată cu note de degustare care variază extrem de mult în întreaga lume, de la țară la țară, fiecare marcă de gin abordând în mode diferit fiecare ingredient – ierburi, condimente, plante aromatice, arome diverse sau citrice.
Sunt multe sortimente, de la cel produs în Anglia, până la cel japonez sau un Aged Colombian. Dar toate pornesc de la aceeași istorie. Sunt multe dezbateri despre unde și când a fost inventat ginul prima dată.
Majoritatea dovezilor indică originile sale care datează din Evul Mediu, prin secolul al XIII-lea. Au mai trebuit apoi încă trei sute de ani pentru a primi un nume. De curând, iubitorii de gin din Olanda și Belgia flamandă au decis să împartă băutura care le încântă spirite cu întreaga lume.
Medicament pentru diferite boli tratate cu gin
Gin pentru cunoscători. Marea Britanie, de exemplu, s-a dovedit a fi o piața deosebit de încântătoare a băuturii. În secolul al 17-lea, Marea Britanie duce un război comercial cu Franța, impozitând vinul, rachiul și coniacul. În același timp, William III a introdus lega porumbului care a dus la scutiri de impozite pentru cultivatorii de cereale și, implicit, al producătorilor de băuturi distilate.
O dată ce rețeta a ajuns în țările britanice, acest gin a devenit foarte repede băutura de toate zilele a britanicilor. Cuvântul gin își ia numele de la cuvântul olandez despre ienupăr, genever. Acesta a fost produs inițial ca un medicament.
A fost distribuit de către medici pentru tratarea unor boli, precum dispepsia și mai târziu pentru malarie. Consumat în cantități suficiente, a ajutat probabil la ameliorarea simptomelor asociate acestor probleme. Acesta a câștigat în popularitate făcând chiar și războiul de treizeci de ani.
De la un gin european, băutura câștigă America Centrală și de Sud, până în Japonia
Ginul european. Istoricii susțin că până în anul 1720 aproape un sfert din gospodăriile din Londra își produceau frecvent aceasta bautura. Acea perioadă a rămas celebră în istoria orașului, fiind cunoscută sub numele de The gin craze, când consumul de gin a crescut foarte mult în rândul populației sărace. A ajuns apoi în Statele Unite, dar a pătruns într-o perioadă nu foarte favorabilă, în prohibiția din anii 1920, când a fost interzis consumul de alcool.
În ciuda celor treisprezece ani de interdicție care au urmat, aceasta nu a fost confirmată de majoritatea populației, iar barurile ilegale au devenit locații obișnuite. Alcoolul de contrabandă a fot insuficient pentru a satisface cererea, așa că mulți au optat să-și producă propriul alcool, ceea ce a dus la o producție în masă a celebrului gin. America Centrală și de Sud au câștigat o reputație pentru distileriilor lor. Asia garantează cu Hong Kong, Singapore și Japonia.
Tradiție străveche de distilare pentru ginul japonez
Ginul japonez are o populare în plină expansiune. Industria japoneză de gin a început să crească într-un ritm alert. Distileria de la Kyoto a fost prima care și-a deschis porțile, fiind un pionier în mișcarea ginul japonez.
Astăzi există 31 de distilerii înregistrate care produc gin în Japonia, variind de la unele mici, până la giganții industriei. Japonia este recunoscută pentru tradițiile sale culinare străvechi. În orașul Kyoto, puteți rătăci de la o fabrică de bere la alta, puteți să luați masa în unele dintre cele mai elegante restaurante, iar apoi să vă opriți la barurile care servesc ginul japonez.
Cea mai predominantă aromă din gin vine din frunzele de ienupăr. Ginul nu are o origine stabilită și nici aromele sale botanice nu trebuie combinate într-o cantitate specifică pentru a putea fi numit gin. Această băutură este diferită de bourbon, care are în compoziție aproximativ 51% porumb.
Ginul este liber să călătorească în lume. Ceea ce face și distinge un gin sunt diversele fructe pe care le cuprinde. Fructele care se găsesc în ginul japonez poartă o varietate de arome unice de cireș, coajă de portocale, piper chinezesc și ceai verde. În unele zone, ginul japonez combină aroma lemnoasă a ienupărului cu fructe locale.
În Hiroșima, zonă renumită pentru consumul de crustacee, se produce ginul japonez infuzat cu scoici, un stil cu totul nou de gin care să se asocieze cu fructe de mare. Nu există nici o definiție pentru ceea ce este sau nu este ginul japonez, astfel încât distilatorii produc arome diferite tot timpul.
Ginul japonez se bazează pe arome, de citrice, aroma crocante sau florale. Diferența dintre ginul japonez și cel european este în procesul de distilare. Japonezii distilează fiecare ingredient individual, apoi le amestecă în rețetă.
Gustul exotic de mandarină și o lămâie aromată într-un Aged Colombian
Aged Colombian este distribuit de 24drinks.ro și se bazează pe mandarine columbiene care îmbină gustul exotic dulce al mandarinei cu aciditatea unei lămâi pentru a oferi un echilibru fantastic în orice pahar de cocktail.
Componenta de bază dintr-un Aged Colombian stă în procesul de distilare. Un Aged Colombian este distilat de cinci ori din trestie de zahăr. Boabele, fructele exotice, condimentele și cojile de citrice se îmbină pentru a crea un gin unic, plin de arome, un Aged Colombian. Pentru a-i conferi o netezime extraordinară ginului, un Aged Colombian se păstrează în butoaie de stejar timp de 35 de săptămâni pentru a-i îmbunătăți aromele.
Combinația dintre fructele exotice și cojile de citrice conferă celui columbian o savoare extraordinară, iar cuburile de gheață fixează și mai bine aromele. În pahar, cel columbian este luminos, o dovadă a calității și clarității pentru fiecare gust. Pentru cocktailuri celebre comandați www.24drinks.ro băutura preferată.