Magazin online
search
user

Nu esti logat

Intra in cont

Liqueur

Lichior Amaretto Disaronno

Lichior Amaretto Disaronno

In stoc

..

75,00 Lei

LICHIOR AMARULA CREAM

LICHIOR AMARULA CREAM

In stoc

..

59,00 Lei

Lichior Amarula Vanilla Spice

Lichior Amarula Vanilla Spice

In stoc

..

66,00 Lei

Lichior Ancho Reyes Chile

Lichior Ancho Reyes Chile

In stoc

..

200,00 Lei

Lichior Ancho Reyes verde

Lichior Ancho Reyes verde

In stoc

..

220,00 Lei

Lichior Botran Cafetto

Lichior Botran Cafetto

In stoc

..

85,00 Lei

Afişare 1 - 6 din 16 (3 pagini)

Lichiorul este o băutură alcoolică, obținută din alcool distilat și diverse arome, precum zahăr, fructe, ierburi sau condimente. Acesta este adesea servit cu sau după deserturi, fiind o băutură intens îndulcită. Cuvântul lichior provine din franțuzescul „liqueur”, care este derivat din latinescul „liquifacere”, care înseamnă „a dizolvă” - fructe, coji de fructe, frunze, flori, semințe, scoarță, rădăcini, samburi adică aproape orice parte a unei plante,  sunt infuzate și macerate în alcool, rezultând un gust și un parfum aparte. Așa se face că lichiorul devine băutură preferată a femeilor.

Lichiorurile mai țări (digestive), între 25 – 40 % vol. alcool, se pot servi cu gheață, iar lichiorurile mai slabe că tărie dar foarte aromate de 17 – 25 % vol. alcool, se vor servi la temperatura camerei.