Vin
Vin Davino Flamboyant | Vinuri Premium. Vin Alb, Roșu, Roze
Vin Davino s-a născut din pasiunea, creativitatea și aroma unor vinuri premium de la crama situată în Podgoria Dealu Mare. Un amestec cupaj de Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon. Un vin Davino este o concentrație perfectă a aromelor parfumate de struguri, un gust crocant și plin de viață, care îmbie și trezește simțurile. Buchete de arome și o amintire într-un pahar de Davino Flamboyant.
Se spune că istoria vinului și a omenirii merg mână în mână, iau una dintre marile bucurii de a învăța despre vinuri este de a urmări istoria de-a lungul a mii de ani de savoare. Cum s-a ajuns de la aceste origini până la înălțimile actuale ale aprecierii vinului? Prin pricepere, încercări multiple de combinații și arta de a depozita în butoaie. Un vin Davino spune o poveste, povestea strugurilor, a unui an întreg de soare care a mângâiat boabele, transformând dulceața în vinuri premium.
Un amestec de vin este un vin obținut dintr-o combinație a mai multor soiuri de struguri. Amestecarea este o metodă tradițională de vinificație, iar astăzi există mai multe amestecuri de vinuri premium produse în regiunile clasice de vinificație. Majoritatea amestecurilor de vinuri sunt amestecate după ce fermentația este completă.
În vinuri premium veți găsi complexitatea aromelor și esențelor vinului. Fiecare soi de strugure prezintă compuși aromatici diferiți. Acesta este motivul pentru care unele vinuri premium au miros de fructe de pădure, iar altele un miros de flori. Un alt factor care contribuie la aromele vinului este îmbătrânirea. Aproape toate vinurile roșii sunt ținute în butoaie de stejar, de aceea aroma de vanilie este mult mai pregnantă în cazul lor. Oxidarea și îmbătrânirea unor vinuri premium produc un buchet de arome unice pentru vin, inclusiv arome de fructe uscate sau flori.
Ce este vinul? Cum deosebim calitatea unor vinuri premium
Vinuri premium sunt realizate din culturi de struguri atent selecționate, din boabe de strugure alese, transformate cu măiestrie într-o licoare a zeilor. Strugurii și-au transformat prin fermentație zaharurile în drojdie, în alcool și arome de vinuri premium. Vinul este cea mai veche și mai apreciată băutură, o muză pentru artiști și o sursă de bucurie pentru bărbați. Evoluția tehnologiei gustative și de producție oferă o privire minunată asupra civilizațiilor în care vinul era un simbol al statutului și culturii.
Majoritatea soiurilor de vinuri premium se fac din struguri mici, foarte dulci, cu coaja mai groasă. Există peste 1300 de soiuri de struguri utilizate în producția comercială, dar numai aproximativ 100 din aceste soiuri sunt folosite în vinificație.
Pentru a deveni expert în vinuri este o artă. Trebuie să cunoști vocabularul – tanin, buchet, cupaj, aromă, ca să numai spunem de felul în care trebui ținut paharul și recunoașterea fiecărei arome.
Învață să servești corect un vin Davino. Vinuri, temperaturi și pahare de servire
Vin Davino este recomandat în experții somelieri. Dar vinuri diferite trebuie servite la temperaturi diferite. Vinul roșu trebuie să fie la temperatura camerei, sau trebuie ținut la o temperatură de aproximativ 20-25 de grade, în timp ce vinurile roze ar trebui să fie servit ușor rece, ținut la temperaturi de 7-15 grade.
Vinul alb și vinurile spumante ar trebui să fie servite reci. Un vin Davino este indicat să fie păstrat la maximum 5 grade, pentru a păstra aroma în fiecare pahar.
În casă nu aveți toată varietatea de pahare pentru vinuri, dar alegeți modele în funcție de vinurile preferate. Pentru a bea un vin Davino, ține paharul de picior. Este important, mai ales dacă ai scos vinul de la frigider. Căldura mâinii va modifica gustul. Apoi rotiți încheietura, astfel încât vinul să se învârtă ușor în pahar. Aroma unui vin Davino va umple paharul și vei simți aroma.
Vinuri premium, arome și culori într-un pahar de Davino Flamboyant
Vinuri premium nu sunt doar cele roșii, roze sau albe. Fiecare vin are ceva special. De fapt, nuanța vinului indică vechimea și tipul de vin. Conținutul de alcool în vinuri premium variază între 11 și 14%. Vinurile mai ușoare tind să aibă mai puțin alcool, în timp de vinurile îndrăznețe au mult mai mult. Asigurați-vă că beți vinuri premium mai ușoare la trei zile de la deschiderea sticlei. Pentru vinurile mai tari, puteți păstra sticla până la zece zile.
Un vin Davino Flamboyant este produs special din clasa de vinuri premium. Are un caracter puternic și o culoare roșu-purpuriu închis.
Are un gust predominant, o ușoară dulceață de arome fructate, mirodenii, amestecate cu coacăz negru și un strop de cafea. Un amestec perfect echilibrat de Cabernet Sauvignon cu Merlot și Fetească Neagră.
Un stil concentrat, o echilibrare de arome care reușește după doi ani cât stă în butoaiele de stejar.
Florale, dulci sau fructate în pahare de vinuri și arome diverse
Vinuri se găsesc în fiecare pahar. Pentru apărea un expert în fața prietenilor, este important să cunoști aroma vinului tău. Arome fructate, dulci, gusturi picante, minerale, florale sunt arome mai comune, pe care orice persoană le poate aprecia la diferite tipuri de vinuri. Taninul din vinuri provine fie din coaja strugurilor din semințe și din ciorchine.
Taninul este elementul textural al vinurilor care îl face să îmbătrânească și să își dezvăluie mult mai pregnant aromele. Taninul este întâlnit în special la vinuri premium roșii, dar și unele vinuri albe au tanin dacă sunt ținute în butoaie de lemn.
Strugurii sunt fructe incredibil de delicate și impresionante. Fiecare decizie pe care o ia vinificatorul pe parcursul procesului de fabricație a vinului, de la cum și unde se cultivă strugurii, până la când sunt culeși și cum sunt aleși, au impact asupra gustului și aromei vinului la final.
Este timpul să înveți cum se miroase un vin Davino! Vinuri premium care te răsfață cu arome diverse
Vin Davino este un amestec pentru simțuri, un miros de fructe și arome de piper care pregătesc creierul pentru vinuri premium care urmează a fi degustate. Atunci când miroși un vin Davino, îți pregătești creierul pentru vinul pe care urmează să îl guști. Simțul nostru de miros are un impact profund asupra modului în care creierul nostru procesează aroma. Pentru a simți cu adevărat senzația, și profunzimea, blocați nasul cu degetele și mestecați o căpșună.
La jumătate, eliberați nasul. Vei observa imediat că de fapt gustul nu este atât de important. Mirosul contează. Acesta este motivul pentru care mirosul la vinuri premium este atât de important când vorbim de degustarea unui vin.
Când vrei să miroși un vin Davino, lipește nasul de pahar și închide ochii. Senzația este unică, apoi nspiră adânc. Un vin alb poate mirosi a banane, ananas, unul roșu a prune sau cireșe.
Degustarea unui vin Davino Flamboyant poate fi de multe ori o artă. Află secretele degustării de vinuri premium
Davino Flamboyant este un vin de calitate deosebită, care necesită o degustare și o apreciere. Nu există un mod corect sau greșit de a gusta vinuri prmium. Este un lucru simplu. Îți place ce bei sau nu îți place. Acestea fiind spuse, există un mod formal de a gusta un vin Davino Flamboyant care dezvăluie mai multe despre vinuri premium, chiar înainte de a începe să bei. O întrebare care apare atunci când vrei să deguști vinuri premium, este motivul pentru care un vin Davino Flamboyant are gust și miros. Cu cât bei mai multe feluri de vinuri premium, cu atât începi să observi arome subtile precum fructele tropicale, condimentele, aroma înțepătoare a piperului sau aerul sublim al mării.
Pentru un vinificator, cel mai bun vin începe în podgorie. O bună agricultură este ideală pentru vinul care se produce în fiecare etapă în care strugurii intră în contact cu aerul.

