Armagnac
Comanda Armagnac Vintage In Decanter De Sticla, Limited, Original
Armagnac este un brandy surprinzător de evaziv. Într-adevăr, acesta nu este doar o alternativă la coniac, ci cu totul alt brandy. Deși poate fi umbrit de cel mai renumit coniac al său, dar are multe motive pentru a fi la fel de popular și de apreciat. Aceste brandy franțuzesc este admirat și apreciat pentru tradițiile și istoria pe care o dețin ca fiind cele mai vechi spirite ale Franței.
Armagnac vintage este rezultatul distilării vinului și îmbătrânirea în butoaie de stejar. Este apoi amestecat sau lăsat să se învechească. Este unul dintre cele mai oficiate spirite din lume. Producătorii trebuie să folosească stejarul european pentru îmbătrânire, pot folosi doar zece soiuri de struguri de vin alb, și nu este surprinzător că Armagnacul vintage trebuie produs în regiunea Armagnac, situată în sud-vestul Franței. De asemenea, se înțelege „ambarcațiunea” la un nou nivel, cu producție la scară mică.
La producerea acestei bauturi se utilizează echipamente tradiționale, care datează de peste 100 de ani și o pasiune deosebită pentru aromă. Făcut din pasiune pură, acesta poate fi, de obicei, lăsat cu arome mai complete, mai complexe. Acest lucru se reduce la numărul de distilări. Cu toate acestea, în funcție de producători, Armagnacul vintage diferă ca arome și caracteristici.
Tinde să fie neted și rotund, sau altele au aromă puternică și mai rustică. Armagnacul este probabil cel mai vechi spirit de vin cunoscut din lume, dar arta distilării a fost introdusă de arabi între 1411 și 1441. În zona Landes din Franța, a fost folosit la început ca leac terapeutic. Armagnac, un brandy francez distilat din struguri, are aromele uimitor de complexe și variate ale altor brandy, fiind în același timp mult mai puțin cunoscut. Consumul de Armagnac vintage de la 24drinks.ro poate fi o experiență incredibilă și interesantă.
Istoria unui armagnac a fost scrisă încă de acum 700 de ani în Franța
Armagnac este un rachiu puternic aromat din regiunea Gascony din sud-vestul Franței. Acesta a fost primul brandy din Franța și se spune că datează de mai bine de 700 de ani, până la începutul secolului al XV-lea. Dacă este corect, acest lucru face ca acesta să fie unul dintre cele mai vechi spirite distilate produse oriunde în Europa.
În ciuda îndelungatei sale istorii, cel vintage este adesea confundat cu vărul său cel mai cunoscut Cognac. Cele două băuturi sunt cu adevărat foarte asemănătoare. Ambele sunt create pe bază de vin produs în sud-vestul Franței, din soiuri similare de struguri. Cele mai evidente două diferențe între Armagnac și Cognac sunt regiunea de origine și profilul aromelor. Armagnac provine din Gascony, zonă situată la sud-est de Bordeaux. Cognac provine din Charente, la nord de zona Bordeaux. Armagnac este aromat, mai greoi, mai pământesc. Cognacul este ușor, mai fin și cu aromă fructată.
În 1310, un cardinal franciscan a scris un tratat care descrie 40 de beneficii diferite pentru sănătate ale consumului de viță de vie. Astăzi, el este adesea considerat drept strămoșul și fondatorul modernului Armagnac. Mai mult, cea mai timpurie vânzare locală în zonă a fost înregistrată încă din 1461. Cu toate acestea, a fost descris ca un remediu, mai degrabă decât o băutură alcoolică.
Producătorii de vinuri de la Armagnac au oferit băutura întâi ca un cadou oferit comercianților olandezi. Deși comercianții au fost liberi să-l consume singuri, de multe ori l-au adăugat la vin pentru a ajuta la păstrarea acestuia în timpul expedierii. Prin urmare, olandezii au început să cumpere vinul ars în cantități mai mari, care erau mai ușor de transportat și puteau fi diluate la sosirea în Olanda. Această practică s-a răspândit rapid în alte regiuni și poate a inspirat crearea coniacului.
Cel mai bun pahar pentru degustarea unui armagnac vintage
Armagnac vintage trebuie degustat într-un pahar care să ajute la exprimarea aromelor. Paharul cu balon nu este cel mai potrivit, deși este cel mai des propus pentru o degustare. Modelul perfect este cel de tip lalea. Unii preferă paharul clasic pentru cognac, alții paharul cu burtă rotunjită sau modelul cu un coș de fum.
Dacă nu aveți pahare speciale de genul acesta, folosiți un pahar de șampanie în formă de lalea. S-ar putea să vi se pară ciudat la început să vă beți armagnacul dintr-o pahar de șampanie alungit și cu o gură nu foarte largă, dar veți fi recompensat cu o experiență de băut magică, deoarece aroma este păstrată în interior. Orice ai folosi, sticla subțire este extrem de importantă pentru creșterea aromelor unice dintr-un Armagnac vintage. Încălzirea paharului în mâna cuiva este plăcută, dar face ca aromele de alcool să iasă la suprafață înainte de cele ale fructelor.
Acesta este unul dintre cele mai vechi băuturi. Istoria sa este o parte integrantă a moștenirii gastronomice franceze, așa cum este ilustrat în numeroasele rețete și preparate culinare care includ Armagnac. Cu toate acestea, acesta este puțin exportat și continuă să fie consumat în principal în Franța. Provine de la micii producători și familiile care duc mai departe tradițiile și cunoștințele de fabricație.
Spre deosebire de Armagnac, Cognac s-a dezvoltat istoric concentrându-se pe exportul în Olanda și în Anglia. Cognacul a fost creat de producătorii de vin care doreau să exporte vinul alb cu alcool scăzut în Anglia și Olanda, dar au decis să-l distileze, astfel încât să reziste mai bine călătoriei. Succesul său în Olanda este rezultatul îmbătrânirii în butoaie de stejar. Este important să experimentați aromele de la orice Armagnac vintage înainte de a gusta. Sorbiți încet. Luați înghițituri minuscule pentru a obține experiența completă a aromelor.
După distilare, spirtul îmbătrânește în butoaie de stejar: o inițială de 6-12 luni în butoaie noi, urmată de o perioadă mai lungă în butoaie folosite. Apoi sunt amestecate împreună pentru a crea aroma dorită. Acest amestec de băuturi spirtoase este apoi transferat înapoi în butoi, unde se omogenizează și este diluat treptat la puterea de îmbuteliere.
Deoarece alcoolul se evaporă treptat, cu cât armagnacul îmbătrânește mai mult, cu atât este mai mică diluarea. Acesta este unul dintre marile avantaje ale lui Armagnac; exemple mai vechi nu necesită deloc diluție. Din această perspectivă, Armagnacul matur este extrem de concentrat. Procesul de maturare a butoiului este vital pentru caracterul lui Armagnac. Înmoaie spiritul, își adâncește complexitatea și introduce noi arome de vanilie și condimente.
Diferențele dintre un armagnac și un cognac. Două mărci cunoscute franțuzești
Armagnac este un rachiu franțuzesc. Este unul dintre cele mai cunoscute mărci franțuzești. Dar Cognac nu este singurul mare spirit francez. Dacă sunteți într-adevăr în căutarea de a intra în minunata lume a brandy-ului francez, asigurați-vă că nu vă privați de o altă bunătate: Armagnac. Cognac și Armagnac sunt branduri franceze, obținute din struguri de vin alb.
Nu este surprinzător, Cognacul este făcut în Cognac, iar Armagnac se face în Armagnac, în regiunea Gascony. În timp ce cei doi poartă similitudini, au și unele diferențe. Atât Cognacul cât și Armagnac sunt obținute dintr-un vin șocant de nedescris. Cu toate acestea, Cognac folosește de obicei doar strugurii albi, în timp ce Armagnac folosește trei soiuri de struguri. Acest vin subțire este apoi distilat pentru ambele branduri; Cognacul parcurge două runde de distilare în poturi, în timp ce Armagnac trece printr-o singură coloană. Această diferență de proces afectează foarte mult produsul final.
Armagnac este distilat pentru a fi mai scăzut în alcool decât Cognac. În timp ce Armagnac poate fi îmbătrânit timp de un an, Cognac trebuie să îmbătrânească cam doi ani. Chiar dacă sunt obținute din struguri, atât Cognacul, cât și Armagnac sunt spirite puternice, grele, pe care le-am sfătui să împiedice.
Când degustați Armagnac, un truc este să vă plasați degetul în pahar și apoi să-l îmbinați pe spatele mâinii. Odată ce lichidul s-a evaporat, mirosiți-l aproape: ar trebui să puteți detecta fructe uscate, cum ar fi caisele și smochinele, sau poate un pic de măceșe. Vă recomandăm un pahar de rachiu la sfârșitul unei mese, poate într-un pahar la temperatura camerei. Cognacul este un produs larg cunoscut, în timp ce Armagnac este mai mult un hit local. Acestea fiind spuse, Armagnac este încă vândut în întreaga lume, așa că nimic nu vă împiedică să vă bucurați de ambele băuturi.
Sfaturi de degustare pentru a vă bucura de gustul autentic al unui armagnac
Armagnac trebuie servit cu 15 până la 30 de minute înainte de a bea, pentru a aprecia întreaga gamă a complexității sale. Înainte de masă, puteți servi un Armagnac. Acest lucru va lăsa suficient timp pentru ca aromele sale să se dezvolte pe deplin, verificați acest lucru pentru dvs. din când în când. Serviți-l alături de brânză și bucurați-vă de aromele care se întrepătrund, iar la final, aprindeți și un trabuc.
Arome și gusturi fine alături de un armagnac Comte de Lauvia. Serviți Armagnac Comte de Lauvia într-un pahar îngust sau un pahar sub formă de lalea pentru a concentra aromele și puteți porni apoi într-o călătorie în care veți găsi vanilie, cacao, prune, smochine sau miere. Un Armagnac Comte de Lauvia poate dezvălui toate acestea, și uneori chiar mai multe. De asemenea, Armagnac Marquis de Montesquiou poate fi savurat ca aperitiv, la fel ca un whisky de malț.
Selectați un Armagnac care are mai puțin de zece ani și bucurați-vă de delicata plăcere a unui Armagnac Marquis de Montesquiou tânăr fin cu puțină apă, așa cum au făcut-o mușchetarii în Franța medievală. Arome sublime care aduc iubitorilor de arome franțuzești plăcere și gusturi fine. Armagnacul vechi este în general băut ca lichior după cină. Cel mai bine este să vă bucurați la temperatura mediului ambiant, de preferință în pahare mici care cu un gât destul de îngust pentru a asigura concentrarea aromelor. De asemenea, puteți încălzi paharul în mână, pentru a vă asigura că aromele sunt concentrate.
Armagnac-urile pot fi savurate și sub formă de cocktailuri, cu apă minerală sau suc de fructe. Se folosește, de asemenea, în prepararea deliciilor culinare flambate. Una dintre cele mai frecvente utilizări ale Armagnac este în gătit. Se folosește pentru aromatizarea produselor de patiserie și a deliciilor din cofetării.
După distilare, spirtul îmbătrânește în butoaie de stejar: o inițială de 6-12 luni în butoaie noi, urmată de o perioadă mai lungă în butoaie folosite. Apoi sunt amestecate împreună pentru a crea aroma dorită. Acest amestec de băuturi spirtoase este apoi transferat înapoi în butoi, unde se omogenizează și este diluat treptat la puterea de îmbuteliere.
Deoarece alcoolul se evaporă treptat, cu cât armagnacul îmbătrânește mai mult, cu atât este mai mică diluarea. Acesta este unul dintre marile avantaje ale lui Armagnac; exemple mai vechi nu necesită deloc diluție. Din această perspectivă, Armagnacul matur este extrem de concentrat. Procesul de maturare a butoiului este vital pentru caracterul lui Armagnac. Înmoaie spiritul, își adâncește complexitatea și introduce noi arome de vanilie și condimente. S-ar putea să găsiți Armagnac cel mai plăcut alături de un pahar cu apă sau cafea sau cu un trabuc sau ceva desert.